linje2

Ullverkstad


Ullverkstad

Domesticerade får fäller inte sin päls, människan har avlat fram får som får tjocka pälsar som blir en plåga för dem att bära och därför måste de klippas. Även om vi är emot utnyttjande av djur känns det dumt att vara principfast när ullen från dessa får är bland det mest miljövänliga man kan tänka sig och alternativet är att bara kasta bort den.
I stället kan ullen vara med och bekosta fårens mat, husrum och veterinärkostnader. Ullen från varje får individmärks och förädlas till garn eller färdigt ullhantverk. Garnet och hantverket säljs och pengarna går alltså tillbaka till fåren själva. I varje nystan eller exempelvis vante ingår ett fadderskap på tjugo kronor och den som köper av ullen kan således följa "sitt får" under året och till och med komma och hälsa på!
Den individmärkta ullen blir förhoppningsvis också ett lustfyllt sätt att nå ut till fler med budskapet om att djur är individer med egen vilja, egna behov och egna känslor. Du kan söka upp fåret på vår hemsida och se foton och läsa berättelser om just det fåret. För köp av garn kontakta Tora Vårdag Fårreservat.

Prislista:

Råull 10 kr/hg

Kardflor, naturfärgat 50kr/hg, färgat 60 kr/hg

Garn, tvåtrådigt, natur 100 kr/hg, färgat 110 kr/hg

Garn entrådigt, natur 120 kr/hg, färgat 130 kr/hg

Spinneri är Solkustens spinneri i Norrtälje 15 mil från gården. Garnet är färgat med Färgkrafts miljövänliga färger. Ullen är ekologisk, närproducerad, djuretisk och giftfri.

3128
3418
banner
linje1
bild25
bild15
bild14
bild13